Покана към читалищата за участие в "Седмицата на бащата"

Каним Ви да се включите в традиционната вече Седмица на бащата, която ще се проведе за шести пореден път през втората седмица на ноември (5 – 11 ноември 2018 г.) в цялата страна. Седмицата е част от Национална кампания „Да бъдеш Баща“, която подкрепя равнопоставеното участие на мъжете в живота на децата.

Добрата връзка между бащата и детето е много ценна за успешното емоционално и социално развитие на децата – те стават по-уверени и емпатични, изграждат по-стабилни връзки с връстниците си и по-късно с интимни партньори; по-вероятно е да са успешни в образованието си и в намирането на работа. Допълнителен, но не и маловажен ефект е, че разпределянето на прекарваното време с децата между двамата партньори води до по-балансирана връзка и учи децата на равностойни отношения. 

Каним Ви да се включите в Седмицата на Бащата, като организирате подходящи дейности, в които има реално включване на бащи или други значими мъже, които участват в грижата за тях – дядовци, чичовци, вуйчовци, по-големи братя и т.н. Опитът от предишните години на провеждане на инициативата показва, че организирането на специални събития с фокус върху включването на бащите – дни на отворените врати, образователни работилници, дни или дейности с преференциални цени и т.н. – водят не само до заздравяване на връзката между родители и деца, но и до повишаване на популярността на институцията, която организира събитията.

Ако организирате публично събитие – достъпно за всички желаещи деца и родители във вашето населено място – изпратете ни на адрес office@roditeli.org информация за него до 30.10.2018 г. и ще го включим в публичната програма на Седмицата, за да достигне до по-широк кръг желаещи.

За да получи по-голяма видимост Вашата дейност, изпратете ни на същия адрес david.kiuranov@roditeli.org снимки и кратък разказ за това, което се е случило, за вълненията и преживяванията на бащи, майки, деца, учители и други професионалисти и ние ще ги публикуваме на сайта на кампанията www.mencare.bg. Уверяваме Ви, че спазваме всички изисквания за защита на личните данни и публикуваме само снимки, на които участниците не могат да бъдат идентифицирани без тяхно съгласие.

За въпроси, мнения, предложения и други коментари, не се колебайте да ни пишете на познатия Ви вече адрес office@roditeli.org или да ни се обадите на телефон 02/944 17 99 всеки работен ден от 10 до 18 часа.

Снимка: pexels.com

Коментари

Още новини